Habilitering & Hälsa erbjuder råd, stöd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Vi ger också stöd till föräldrar, andra närstående och nätverk.

Om Habilitering & Hälsa

Funktion i fokus vann Publishingpriset

Publishingpriset
"För snygga uppslag och porträtt med lek, bus och humor – äkta." Med den motiveringen vann igår Habilitering & Hälsas tidning Funktion i Fokus det prestigefyllda Publishingpriset 2017 i klassen Årets verksamhetstidning. 
– Vi är otroligt glada för priset, säger Anna Bratt, tidningens chefredaktör.
Gå in och läs eller ladda hem tidningen på webben. Du kan också prenumerera gratis på tidningen.

> Funktion.se 
> Prenumerera 

Filmer om autism hos barn

filmkamera
Nu finns sju korta filmer om autism hos barn. Filmerna bygger på första delen i Habilitering & Hälsas introduktionsprogram för föräldrar till barn 5–6 år med autismdiagnos.

> Autism hos barn

Undra – barnens superhjälte

Nu kan du följa vår superhjälte Undra på Instagram. Undra svarar på frågor som barn har om habiliteringen. Du kan läsa om Undra i våra böcker eller leka med henne i vår app eller här på webben.

> Undra på webben
> Undras böcker
> Undra på Instagram

Anhörigveckan den 2–6 oktober

Anhörigveckan är över för den här gången. Tack alla som var med och bidrog! Vi fortsätter som vanligt med våra kurser, föreläsningar och mycket annat. Följ oss här på webben, i sociala medier och prenumera gärna på våra nyhetsbrev!

> Kalendariet
> Nyhetsbrev
> H & H på Facebook

Intellektuell funktionsnedsättning – vad är det?

Hur funkar det med pengar och ekonomi när man har IF? Hör Linda berätta!

> UNG Samtalsgrupper

Scope – webbkurs för dig med autismspektrumdiagnos (ASD)

illustration av ett gäng ungdomar i skolmiljö
Är du mellan 16–25 år och har autismspektrumdiagnos, ASD? Då kan du vara med i vår webbkurs! Lär dig mer om diagnosen och gör samtidigt en viktig insats för forskningen. Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här på vår webb.

> Scope – webbkurs för unga om autism

Nytt för barn och unga på Funktionshindersguiden

barn i rullstol
Här hittar du information för barn och unga med funktionsnedsättning. Vi tipsar om kollo, träning och roliga fritidsaktiviteter. Här finns också tips om appar, poddar, böcker och filmer som passar på sommarlovet. Klicka på fliken Barn och unga.
> Funktionshindersguiden

Skolfrånvaro tema i Funka olika-podden

Malin Trossing, Steve Berggren
När David var nio år slutade han plötsligt att gå till skolan. Davids mamma Malin Trossing berättar hur det är att vara förälder till ett barn som slutar gå till skolan. Hör också Steve Berggren, psykolog vid KIND, prata om vikten av dialog mellan föräldrar och skola för att få tillbaka eleven till skolan. 
> Funka olika