Habilitering & Hälsa erbjuder råd, stöd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Vi ger också stöd till föräldrar, andra närstående och nätverk.

Om Habilitering & Hälsa

Scope – webbkurs för dig med autismspektrumdiagnos (ASD)

illustration av ett gäng ungdomar i skolmiljö
Är du mellan 16–25 år och har autismspektrumdiagnos, ASD? Då kan du vara med i vår webbkurs! Lär dig mer om diagnosen och gör samtidigt en viktig insats för forskningen. Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här på vår webb.

> Scope – webbkurs för unga om autism

Intellektuell funktionsnedsättning – vad är det?

Nicolas och Mariusz har IF. Hör dem berätta hur det känns när hjärnan tänker lite långsammare och man har svårare att komma ihåg och lära sig saker.

> UNG Samtalsgrupper

Nytt för barn och unga på Funktionshindersguiden

barn i rullstol
Här hittar du information för barn och unga med funktionsnedsättning. Vi tipsar om kollo, träning och roliga fritidsaktiviteter. Här finns också tips om appar, poddar, böcker och filmer som passar på sommarlovet. Klicka på fliken Barn och unga.
> Funktionshindersguiden

Skolfrånvaro tema i Funka olika-podden

Malin Trossing, Steve Berggren
När David var nio år slutade han plötsligt att gå till skolan. Davids mamma Malin Trossing berättar hur det är att vara förälder till ett barn som slutar gå till skolan. Hör också Steve Berggren, psykolog vid KIND, prata om vikten av dialog mellan föräldrar och skola för att få tillbaka eleven till skolan. 
> Funka olika

Funktion i fokus – nytt nummer

Varje år är omkring 20 000 elever ogiltigt frånvarande från skolan. Nya numret av Funktion i fokus har temat problematisk skolfrånvaro. Läs på webben eller prenumerera gratis.
> Funktion.se 
> Prenumerera 

Undra – barnens superhjälte

Undra med läsplatta

I barnappen Undra kan du göra ett besök på habiliteringen. Här kan alla barn, med eller utan funktionsnedsättning, ha kul. Ladda hem appen till din mobil och läsplatta, eller lek med Undra på webben.
> Undra

Vad är autism?

bok och anslagstavla med formler
Nu finns en ny introduktionstext till autism, som beskriver diagnosen utifrån kriterierna i DSM-5.

> Det här är autism