Habilitering & Hälsa erbjuder råd, stöd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Vi ger också stöd till föräldrar, andra närstående och nätverk.

Om Habilitering & Hälsa

Barnens superhjälte Undra i ny version

Nu finns en ny version av appen med barnens superhjälte Undra som speglar att habiliteringen möter barn med olika funktionsnedsättningar. Appen är ett samarbete mellan alla habiliteringar i landet. 

> Allt om Undra
> Undra på Instagram
> Undras böcker
 

Moa och Leo besöker Adhd-center

Nu finns en film där Moa 11 och Leo 9 berättar hur det är att vara med på en informationsträff på Adhd-center.  
Se filmen här: 

Adhd-center

Taltjänst i nya lokaler

Bild på lurar
Taltjänst flyttade den 22 november till nya lokaler på Olivecronas väg 5, 2 tr (Sabbatsberg sjukhus vid Odenplan). Kontaktuppgifter är samma som tidigare: 08 - 123 351 20, 
taltjanst.slso@sll.se
Taltjänst

Besökshjälpen – ett stöd för patienten

Besökshjälpen är en ny patientfolder som kan användas som stöd vid vård- och tandvårdsbesök. Syftet är att du som patient ska bli mer delaktighet och känna dig trygg inför, under och efter besöket.  
Besökshjälpen

Filmer om autism hos barn

filmkamera
Nu finns sju korta filmer om autism hos barn. Filmerna bygger på första delen i Habilitering & Hälsas introduktionsprogram för föräldrar till barn 5–6 år med autismdiagnos.

> Autism hos barn

Intellektuell funktionsnedsättning – vad är det?

Hur funkar det med pengar och ekonomi när man har IF? Hör Linda berätta!

> UNG Samtalsgrupper

Scope – webbkurs för dig med autismspektrumdiagnos (ASD)

illustration av ett gäng ungdomar i skolmiljö
Är du mellan 16–25 år och har autismspektrumdiagnos, ASD? Då kan du vara med i vår webbkurs! Lär dig mer om diagnosen och gör samtidigt en viktig insats för forskningen. Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här på vår webb.

> Scope – webbkurs för unga om autism

Skolfrånvaro tema i Funka olika-podden

Malin Trossing, Steve Berggren
När David var nio år slutade han plötsligt att gå till skolan. Davids mamma Malin Trossing berättar hur det är att vara förälder till ett barn som slutar gå till skolan. Hör också Steve Berggren, psykolog vid KIND, prata om vikten av dialog mellan föräldrar och skola för att få tillbaka eleven till skolan. 
> Funka olika