Habilitering & Hälsa erbjuder råd, stöd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Vi ger också stöd till föräldrar, andra närstående och nätverk.

Om Habilitering & Hälsa

Hur är det att åldras med IF?

Hur är det att åldras med IF?

Gun Aremyr

Allt fler personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF) lever allt längre. Hur mår de och vad behöver de för att få ett bra liv på ålderns höst? Podden Funka olika pratar med Gun Aremyr, legitimerad arbetsterapeut med lång erfarenhet inom området åldrande och IF.

Lyssna på sista avsnittet i serien om IF
Pris till Funktion i fokus

Pris till Funktion i fokus

Bild från prisutdelning på Berns

Årets Publishingpris i klassen Verksamhetstidningar gick till Funktion i fokus. Det är andra året i rad som tidningen vinner. Tidningen har även fått den prestigefyllda utmärkelsen Årets omgörning vid Tidskriftgalan 2016.

Funktion i fokus
Hjälp före, under och efter vårdbesök

Hjälp före, under och efter vårdbesök

Besökshjälpen

Behöver du, eller någon du känner, stöd i mötet med vården? Kanske har personen svårt att minnas vad som är viktigt att ta upp eller vad som bestämdes på mötet. Då kan materialet ”Besökshjälpen” vara till hjälp. Det är en folder med stödrubriker och plats för egna anteckningar. Besökshjälpen finns i två versioner, med och utan bildstöd.

Besökshjälpen
Guide till vuxenlivet

Guide till vuxenlivet

Guide till vuxenlivet är en broschyr för dig som har en funktionsnedsättning och är på väg att bli vuxen. I guiden kan du bland annat läsa om arbete, bostad och stöd i vardagen. Du får också tips på webbplatser med information om fritid och idrott.

Ladda ner Guide till vuxenlivet
Introduktionskurs om autism

Introduktionskurs om autism

Prisma är en introduktionskurs för vuxna med autismspektrumdiagnos (ASD) utan intellektuell funktionsnedsättning och deras närstående. Kursen ger grundläggande kunskaper om ASD. Som deltagare utvärderar du även Prisma som insats.

Prisma - introduktionskurs för vuxna med autismspektrumdiagnos och deras närstående
Föräldrabehandling i grupp

Föräldrabehandling i grupp

Har du ett barn, 0-17 år, med en funktionsnedsättning och känner dig stressad, orolig och nedstämd? Då kan Navigator ACT vara något för dig. I grupp övar vi på acceptans, medveten närvaro och att göra förändringar som kan underlätta vardagen.

Läs mer om Navigator ACT