Öppet hus i visningsmiljön

Alla är välkomna att besöka vår visningsmiljö när vi har öppet hus. Det är gratis och kräver ingen anmälan eller remiss. Våra öppettider är onsdagar kl 9-12 och 13-16. Första onsdagen i varje månad även kvällsöppet kl 17-19.

Vi har flyttat till nya lokaler på Sabbatsberg. I samband med detta har också Forum Funktionshinders bibliotek flyttat in på samma ställe och är öppet samtidigt. Här kan du läsa mer om Forum Funktionshinder.

Öppet hus är nu igång för hösten.

OBS ny adress: Olivecronas väg 5, plan 1 
Ingång genom huvudentrén, följ sedan skyltar till punkt C och ta hiss eller trappor till plan 1.


Vi ber alla större grupper och lärare som önskar komma till öppet hus tillsammans med elever att i god tid ta kontakt med oss för att boka tid för besöket. stockk.slso@sll.se I visningsmiljön finns:

  • Hjälpmedel, konsumentprodukter och anpassningar som förenklar vardagen och gör det lättare att förstå, minnas, planera och kommunicera

  • Samtalshörna med idéer och material som kan användas i kartläggningsarbete, utredning och samtal för att skapa ökad delaktighet 
  • Datorprogram och appar för kommunikation, kognitivt stöd, läs- och skrivstöd, språkträning och lärande lek
  • Utställning om Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK)  med beskrivning av metoder och exempel på material
  • ​Alternativa och anpassade styrsätt till datorer, smarta telefoner och surfplattor
  • ​Försäljning av färdigt bildstöd 

Av hänsyn till personer med astma och allergi önskar vi att ni undviker att använda parfym och andra doftande produkter när ni besöker oss.