Kontakt och ansökan Linde vuxna

Här hittar du kontaktuppgifter till habiliteringscentret och till oss som arbetar här. Här finns även information om ansökan och hur du gör för att lämna synpunkter eller klagomål.

Du kan ringa eller skicka e-post till oss. Tänk på att e-post är en offentlig handling. Skriv inte till exempel personnummer och andra personliga uppgifter.

Telefon 08-123 356 50
Telefontid Måndag - fredag 08.00-15.00, lunchstängt 12.00-13.00
E-post hclinde.slso@sll.se
Besöksadress Veterinärgränd 2, plan 3
Postadress 121 63 Johanneshov

Ansökan

Vanligtvis skickar en läkare remiss till oss. Du kan även ansöka om insatser om du har genomgått en utredning eller har ett läkarintyg som beskriver din funktionsnedsättning.

Fyll i ansökningsblanketten. Skicka blanketten och en kopia på utredningen/läkarintyget till oss (adress ovan). 

PDF iconAnsökan om insatser för ungdomar och vuxna

Du kan göra en ansökan via telefon om du inte har möjlighet att fylla i blanketten. Då lämnar du in utredningen eller läkarintyget i efterhand.

Ansök via 1177.se

Du kan också ansöka till oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Logga in på 1177.se, sök upp vår mottagning och välj tjänsten ”Ansök om habiliteringsinsats”.

Vem kan komma till oss?

Vi vänder oss till dig som bor i Haninge, Nynäshamn Tyresö, Farsta, Skarpnäck, Nacka och Värmdö.

Vi har bra kunskap om dessa områden och samverkar med till exempel kommunen eller gruppbostaden. Om du vill komma till oss trots att du bor i en annan del av Stockholms län har du möjlighet att göra det, men vi rekommenderar att välja det center som tillhör din kommun eller stadsdel.

> Om våra habiliteringscenter (länk till annan del av webbplatsen)

Vi ger insatser till dig som är 18 eller äldre och som har en varaktig funktionsnedsättning, till exempel intellektuell funktionsnedsättning, autism/Aspergers syndrom och rörelsenedsättning. Vi ger även råd och stöd till dina anhöriga och ditt nätverk.

Om du har en förvärvad hjärnskada kan du i vissa fall vända dig till Hjärnskadecenter eller till oss.

> Stöd och insatser vid förvärvad hjärnskada (länk till annan del av webbplatsen)

Synpunkter och klagomål

Om du har klagomål eller synpunkter på hur vi kan förbättra vår verksamhet, är det bra att du i första hand vänder dig till den personal du haft kontakt med. Du kan också vända dig till chefen på habiliteringscentret.

Eva Sandin, 08-123 356 55, eva.sandin@sll.se

I vårt väntrum finns en folder där du kan skriva synpunkter. Det kan vara anonymt om du vill. Du kan också ladda ner foldern.
> Foldern Idéer, synpunkter och klagomål

Det finns fristående myndigheter som hanterar klagomål inom vården. Läs mer om dessa myndigheter.
> Synpunkter och klagomål (länk till annan del av webbplatsen)