Hjärnskadecenter

Besök hos logopeden
Hjärnskadecenter arbetar med rådgivning, stöd och behandling till personer med förvärvad hjärnskada som har drabbats av varaktiga funktionsnedsättningar. Ett team arbetar med barn, 2-17 år, och ett team arbetar med vuxna, 18-64 år.

Vårt upptagningsområde är hela Stockholms län.

08-123 351 01

Måndag-fredag 08.30-15.30, lunchstängt 11.30-12.30

Tideliusgatan 12
118 69 Stockholm
7 tr
Vägbeskrivning
Box 17056, 104 62 Stockholm

Projektet Hjärna tillsammans

Hjärna tillsammans vill förbättra stöd och rehabilitering för personer med förvärvad hjärnskada, som följd av exempelvis stroke eller olycka. 

Den första tisdagen i varje månad ordnas så kallade tisdagsträffar. Det är olika teman varje gång och alla som berörs av ämnet är välkomna. Du som själv är skadad eller har en skadad närstående, och du som möter drabbade i din yrkesroll. Evenemangen är kostnadsfria.

April månads tisdagsträff arrangeras av psykolog och arbetsterapeut från oss på Hjärnskadecenter. Temat är mental trötthet, som också kallas hjärntrötthet. Du får också möjlighet att träffa Mikael Hjalmarson som är vägledare vid Forum Funktionshinder.

Anmälan: Senast 30 mars till telefon 08-123 351 01 eller e-post: hjarnskadecenter.slso@sll.se

Läs mer om Hjärna tillsammans här:

> Hjärna tlllsammans hemsida

Hjärna tillsammans finns också på Facebook.

Spännande utställning på Tekniska museet

MegaMind - nöje för nyfikna. Här utforskar du hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare.

> MegaMind på Tekniska museet

Helikopterturné ska minska skallskador bland unga

Ett enda slag mot huvudet kan räcka för att ge bestående hjärnskador. Läs mer om när ett team från Karolinska sjukhuset åker på föreläsningsturné under två dagar. 

Länk till SVT

Artikel om mental trötthet

Mental trötthet, eller som det också kallas, hjärntrötthet är något som inte är ovanligt efter stroke, skallskada hjärninflammation, eller efter andra sjukdomar som drabbar hjärnan. För att förstå en patient som klagar på trötthet krävs en noggrann undersökning.

Tidningen Neurologi i Sverige publicerade i slutet av 2014 en intressant artikel om mental trötthet, som du kan läsa genom att följa länken nedan.

Mental trötthet