Nytt publikrekord för Funkismellon

Det var första gången som Anna Klingberg Sandholm deltog. Hon sjöng ”I´m Yours", tillsammans med körtjejer.

Att Funkismellon uppskattas råder ingen tvekan om. Det låg förväntan i luften i den långa lön som ringlade in till Parkteatern i Örebro när det var dags för sjätte upplagan av Funkismellon. 

– Responsen på arrangemanget är stor, både från besökare med funktionsvariationer, medarbetare och inte minst anhöriga som ringer och tackar, säger Göran Andersson, enhetschef och projektledare.  

Funkismellon är en melodifestival för personer med funktionsvariationer. Den arrangeras av Förvaltningen för funktionsstöd i Örebro kommun i samarbete med Karolinska gymnasieskolans musikesteter och mediaesteter, samt KFUM dans. Upp emot 800 betalande besökare såg den färgsprakande musiktävlingen denna gång, vilket är fler än något tidigare tillfälle.

– Vi ser även att allmänhet kommer för att lyssna. Det är förstås roligt att Funkismellon vuxit i många led och har så gott renommé, säger Göran Andersson.

Bild på publiken Parkteatern i Örebro var fylld till sista plats när Funkismello 2019 hölls.

Av ett fyrtiotal anmälda aktörer hade musikansvariga Charlotte Ollward med team valt ut de 15 bidrag som tävlade i år. Hälsningar från artisterna John Lundvik, Martin Stenmarck och Sonja Aldén inledde kvällen. Förinspelade filmer om varje deltagande bidrag ingick också. En musikkunnig jury  hade uppgiften att utse en vinnare.

– Vårt mål är att detta ska vara proffsigt. Vi vill att det ska vara på riktigt, att de som medverkar ska få möjlighet att framträda på en riktig scen. Det handlar om att bygga upp självförtroende så de vågar, med stöd och hjälp. Årets bästa kommentar är från en deltagare som drömt om att få stå på scen sedan han var fem år. Nu blev det verklighet, säger Charlotte Ollward.

Det var stor variation på bidragen, allt från ”Shuffla” och ”Tusen bitar” till ”Ta mig till havet ”och ”Too Late for Love”. Vinnare blev Sandra Sandvall med ”Dancing Queen”.

Förberedelserna inför nästa år redan igång. Med den starka publikutveckling som arrangemanget haft behöver Göran Andersson hitta en större lokal för nästa Funkismello.

> Funkismellon