Välkommen till Aspergercenters barn- och ungdomsteam

Aspergercenter är ett stöd och kunskapscenter för barn, ungdomar och vuxna med diagnosen Aspergers syndrom eller annan diagnos inom autismspektrum (ASD) utan intellektuell funktionsnedsättning (IF) samt deras anhöriga. Vår huvudman är Habilitering & Hälsa inom Stockholms läns landsting.

Vår verksamhet består av flera team, ett barn- och ungdomsteam och ett vuxenteam. Aspergercenters barn- och ungdomsteam bedriver kursverksamhet. Vi vänder oss till familjer som har barn och ungdomar 5-17 år.

08 - 123 35 500 (ej SMS)

Måndag 8-12 samt 13-15
Tisdag 8-11 samt 13-16
Onsdag - Fredag 8-12 samt 13-15

Tideliusgatan 12
118 69 Stockholm
Huvudentrén, Plan 3
Vägbeskrivning
Aspergercenter, Box 17056, 104 62 Stockholm

Aktuellt på Aspergercenter

  • Grundkurs för föräldrar till barn med ASD i kombination med IF

    I september startar en Grundkurs för föräldrar till barn med autism och intellektuell funktionsnedsättning (5-17 år) på Aspergercenter. Kursen vänder sig till föräldrar som vill ha grundläggande kunskap om vad autism och intellektuell funktionsnedsättning innebär. I kursen ges teoretiska kunskaper och praktiska tips. Föreläsningspass varvas med diskussioner och erfarenhetsutbyten. Kursen består av fyra tillfällen, tisdagarna 18 september samt 2, 9 och 16 oktober kl. 13.00-16.00. Sista anmälningsdatum är tisdag den 11 september. Anmälan görs genom att ringa till någon av kursledarna eller via remiss till Aspergercenter. Kursledare: Leila Marx, tel. 08-123 355 59 Katrine Soenderskov, tel. 08-123 355 18

  • Nytt kursprogram för hösten 2018

    Nu är höstens kursprogram klart och kan laddas ner som PDF här till vänster på hemsidan. Kurserna är anmälningsbara på vår anmälningsportal, Ping Pong, från och med den 9 juli

  • Vi går snart över till inloggning på Ping Pong med BankID

    Under hösten 2018 kommer Habilitering &Hälsas anmälningsportal, Ping Pong, anpassas till den nya dataskyddsförordningen (GDPR). För att kunna fortsätta anmäla er till våra kurser behöver ni logga in på https://sll.pingpong.se, klicka på ert namn uppe till höger, välja ”personuppgifter” och fylla i ditt personnummer i fältet längst ner. Detta behövs för att ni framöver skall kunna använda BankID / Mobilt BankID istället för vanliga lösenord.

Webbkursen SCOPE

Vill du lära dig mer om din diagnos?

Vi tar nu emot intresseanmälningar till Webbkursen SCOPE  (f.d. Koll på Asperger) för personer 16-25 år.

SCOPE logga

Läs mer om kursen här

Webbplats för unga med Asperger eller annan ASD-diagnos

Till webbplatsen UNG och ASPERGER

Kalendarium