Välkommen till Aspergercenters barn- och ungdomsteam

Aspergercenter är ett stöd och kunskapscenter för barn, ungdomar och vuxna med diagnosen Aspergers syndrom eller annan diagnos inom autismspektrum (ASD) utan intellektuell funktionsnedsättning (IF) samt deras anhöriga. Vår huvudman är Habilitering & Hälsa inom Stockholms läns landsting.

Vår verksamhet består av två team, ett barn- och ungdomsteam och ett vuxenteam. Aspergercenters barn- och ungdomsteam arbetar framför allt med råd och stöd i gruppform. Vi vänder oss till familjer som har barn och ungdomar 7-17 år.

08 - 123 35 500 (ej SMS)

Måndag 8-12 samt 13-15
Tisdag 8-11 samt 15-16
Onsdag - Fredag 8-12 samt 13-15

TELEFONRÅDGIVNING:
Tisdag 13-15
OBS! ingen rådgivning vecka 48

Tideliusgatan 12
118 69 Stockholm
Huvudentrén, Plan 3
Vägbeskrivning
Aspergercenter, Box 17056, 104 62 Stockholm

Aktuellt på Aspergercenter

 • Introduktionskurser i januari.

  Från och med den 1/11 kommer introduktionskurserna i januari att vara anmälningsbara.

 • Vårens kursprogram

  Aspergercenters kursprogram för våren kommer vara anmälningsbart fr.o.m. den 16 december 2016. Kursprogrammet kommer då finnas som en nedladdningsbar PDF-fil till vänster på hemsidan. Programmet kommer alltså inte att tryckas och skickas hem per post. Maila till aspergercenter@sll.se om du har problem med din inloggning.

 • Ändrade fikarutiner

  Vi har under många år haft ett mycket stort inflöde av personer som vill delta i våra kurser, därför är vi nu tvungna att se över alla våra arbetsuppgifter och bedöma vilka vi måste dra ner på för att kunna koncentrera oss på våra kurser. Ett uppskattat men tidskrävande inslag på våra kurser och föreläsningar är vårt fika. Som en följd av ovanstående har vi nu beslutat att inte längre servera fika på Välkomstträffar och kvällsföreläsningar. Vi hoppas att våra kursdeltagare har förståelse för vår prioritering.

 • Problem med e-post för användare med hotmailadress

  Vi har uppmärksammat att Hotmail hanterar mail som kommer från vårt anmälningssystem Pingpong som SPAM. Vi vill därför uppmana dig som har ett hotmailkonto att antingen byta mailadress eller att du tittar i din papperskorg och kontrollerar om du har post från Pingpong. Det gäller alltså när du har anmält dig till våra kurser med ett hotmailkonto och du inte får något svar tillbaka.

Webbplats för unga med Asperger eller annan ASD-diagnos

Till webbplatsen UNG och ASPERGER

Webbkursen SCOPE

Vill du lära dig mer om din diagnos?

Vi tar nu emot intresseanmälningar till Webbkursen SCOPE  (f.d. Koll på Asperger) för personer 16-25 år.

SCOPE logga

Läs mer om kursen här