Välkommen till Adhd-center!

Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern 3- 25 år med adhd och deras närstående.

Hos oss kan du lära dig mer om adhd, få kunskap om strategier som underlättar i vardagen, byta erfarenheter och tips med andra samt ta del av informationsmaterial.

Våra insatser ges i form av kurser, föreläsningar och andra gruppaktiviteter.

08-123 355 30

Måndag - fredag 08.00-15.00, lunchstängt 12.00-13.00

Tideliusgatan 12
118 69 Stockholm
Huvudentrén, entréplan
Vägbeskrivning
Adhd-center, Box 17056, 104 62 Stockholm
Gå till kontakta oss

AKTUELLT

 • 2016-10-12

  Det finns platser kvar 21 oktober!

  Fördjupningsseminariet Stärka relationen till sitt barn består av två kursträffar som fokuserar på två strategier: hitta fungerande sätt att umgås med sitt barn och att uppmuntra önskvärda beteenden. Deltagarna gör upp en plan i en arbetsbok om hur strategierna ska utföras, testar en vecka och kommer sedan tillbaka för att utvärdera och ta nästa steg. Välkommen med din anmälan via anmälningsportalen!

 • 2016-10-10

  Fråga en socionom!

  Nu kan du ställa frågor om funktionsnedsättning och samhällets stöd direkt via Forum Funktionshinders webbplats. Den som svarar är socionom och arbetar inom Habilitering & Hälsa.

 • 2016-05-16

  StoCKK har flyttat och öppnar i nya lokaler

  StoCKK och visningsmiljön för hjälpmedel har bytt lokaler och finns numera på Sabbatsbergs sjukhus. Adress och nya tider för öppet hus finns på StoCKKs hemsida.

 • 2016-04-18

  Vägledning och information om skola, vård och omsorg

  Du som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller är närstående få information om samhällets stöd av vägledaren Åsa Strandberg, socionom på Forum Funktionshinder. Kontakt med vägledaren sker via telefon och vid behov kan ett möte bokas. Du hittar Åsas kontaktuppgifter och telefontider via länken nedan.

Senaste nytt om adhd

 • 2016-05-16

  Forskningsprojekt om småsyskon

  Projekt Småsyskon följer småsyskon till barn med adhd eller autismspektrumtillstånd från fem månaders ålder fram till att de fyller sex år och undersöker tidiga tecken på både autismspektrumtillstånd och adhd. Vill du veta mer? Kontaktperson är Terje Falck-Ytter, forskare, leg. psykolog och projektledare. E-post: terje.falck-ytter@ki.se telefon: 0701 67 93 81

 • 2016-04-20

  För föräldrar med dolda funktionsnedsättningar

  Just nu pågår ett projekt som syftar till att undersöka hur smarta, uppkopplade prylar kan underlätta vardagen för föräldrar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Är du förälder med NPF och vill bidra till projektet eller nyfiken på att veta mer kan du läsa här:

 • MegaMind

  På Tekniska museets nyöppnade utställning kan både barn och vuxna utforska hur hjärnan fungerar.

 • Elevers rätt till kunskap, extra anpassningar och särskilt stöd

  Skolverket har gett ut en juridisk vägledning om elevers rätt till kunskap, extra anpassningar och särskilt stöd.

 • Ny guide från försäkringskassan

  Försäkringskassan har skapat en guide som visar vilka ersättningar personer med funktionsnedsättning kan ha rätt till.

 • Adhd i samverkan

  Idag finns en samsyn om adhd och ett tillräckligt vetenskapligt underlag för att ge fler barn och vuxna en kvalificerad diagnostik och behandling. Flera myndigheter presenterar därför en samordnad satsning för att bredda kunskapsbasen i vård, elevhälsa och social omsorg.