Välkommen till Adhd-center!

Vi är ett stöd- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern 3-25 år med adhd och deras närstående.

Hos oss kan du lära dig mer om adhd, få kunskap om strategier som underlättar i vardagen, byta erfarenheter och tips med andra samt ta del av informationsmaterial.

Våra insatser ges i form av kurser, föreläsningar och andra gruppaktiviteter.

08-123 355 30

Måndag - fredag 08.00-15.00, Lunchstängt 12.00-13.00, Tisdagar udda veckor telefontid 13.00-15.00

Tideliusgatan 12
118 69 Stockholm
Huvudentrén, entréplan
Vägbeskrivning
Adhd-center, Box 17056, 104 62 Stockholm
Gå till kontakta oss

Aktuellt

 • 2017-09-12

  Bevara sitt lugn

  Det finns platser kvar på fördjupningen i strategin "Bevara sitt lugn". Seminariet omfattar två träffar och hålls fredagar kl 9.00-12.00 den 22/9 och 29/9.

 • 2017-09-12

  Nätkoll

  Det finns platser kvar på temaföreläsningen "Nätkoll", måndag 2/10 kl. 16.00 - 18.00. Föreläsningen förmedlar kunskap om hur man som förälder kan öka tryggheten för sitt barn på nätet.

 • 2017-09-06

  Vill du delta i forskning? Nu utvärderar vi våra grundkurser om ADHD/ADD!

  Vad är syftet? Vi vill kunna erbjuda alla familjer en bra grundkurs om ADHD/ADD. Vi vill veta vad våra grundkurser gör för nytta och vad föräldrar tycker om deras olika delar. Vi vill också veta om kurserna är lika bra för föräldrar som har egna ADHD-symptom. Därför bjuder vi nu in alla föräldrar (både med och utan egna ADHD-symptom) att delta i våra grundkurser inom ramen för forskning. Hur går deltagande till? Du går kursen precis som vanligt. I samband med kursstart och kursavslut kommer vi att be dig fylla i ett antal frågeformulär. Och i samband med varje kurstillfälle kommer vi att be dig svara på fem frågor om dagens lektion. Studiedeltagande innebär alltså inga extra besök. Alla svar behandlas i enlighet med personuppgiftslagen, vilket betyder att de är sekretessbelagda. Deltagandet i studien är frivilligt och kan när som helst avbrytas utan att det påverkar dina möjligheter att ta del av ADHD-centers övriga insatser. Vill du delta? Anmäl dig som vanligt till den grundkurs du vill gå. Du kommer att få mer information om studien och frågan om deltagande i samband med kursstart. Har du frågor om studien? Kontakta studiesamordnare Therese Lindström på therese.lindstrom@ki.se. Vem är projektansvarig? Tatja Hirvikoski, docent Karolinska Institutet (tatja.hirvikoski@ki.se).

 • Fråga om rättigheter och stöd!

  Nu kan du ställa frågor om funktionsnedsättning och samhällets stöd direkt via Habiliteringens webbplats. Den som svarar är socionom och arbetar inom Habilitering & Hälsa. Du kan skicka ett mejl till Frågetjänsten eller använda chatt-funktionen längst ned i högra hörnet.

Senaste nytt om adhd

 • 2017-09-12

  Barns röst

  Riksförbundet Attention har inom sitt projekt Barns röst tagit fram en film om vem man får träffa inom vården när man gör en neuropsykiatrisk utredning.

 • 2017-08-28

  Avhandling om internetbaserad behandling vid adhd

  Berkeh Nasri, legitimerad psykolog vid Karolinska Institutet, har i sin avhandling undersökt effekter av internet- eller smartphonebaserade behandlingar vid adhd hos vuxna.

 • 2017-05-26

  Fritidsaktiviteter för alla!

  För att ta reda på vilka fritidsaktiviteter barn och ungdomar med adhd saknar, har Idrottsförvaltningen i Stockholm i samarbete med Adhd-center gjort en enkätundersökning. Resultatet har lett till att Idrottsförvaltningen nu arbetar för att bland annat starta parkour- och danskurser samt tjejgrupper för barn och unga med adhd/add till hösten 2017/våren 2018. Håll utkik på sim- och idrottshallarnas hemsidor samt på Fritidsnätet.se.

 • 2017-05-08

  Adhd - myt och fakta

  I april anordnades Hjärnans Dag av Hjärnfonden. Sven Bölte, professor i barn- och ungdompsykiatrisk vetenskap vid Karolinska Institutet föreläste. Du kan lyssna på hans föreläsning "Adhd - myt och fakta" på youtube.

 • 2017-02-23

  Ny forskning om hjärnan vid adhd

  I en studie som nyligen publicerades i The Lancet psychiatry har forskare kommit fram till att ett antal områden i hjärnan ser annorlunda ut för barn med adhd. Områdena är bland annat kopplade till motivation, känsloreglering, minne och automatisering.

 • 2017-01-26

  Barns röst

  Riksförbundet Attention driver projektet Barns röst. Det handlar om att få vuxna att sluta prata över huvudet på barn med neuropsykiatriska diagnoser. Barn ska få möjligheten att ta plats och berätta om sina tankar och känslor. På Attentions nya hemsida för unga kan du läsa mer om Barns röst och även hitta filmer, tecknade broschyrer, samtalsgrupp för barn och mycket mer.

 • 2017-01-26

  Underbara adhd - den svåra superkraften

  Georgios Karpathakis nyutkomna bok innehåller fakta från den senaste forskningen och hans handfasta tips om hur man får vardagen att gå ihop - och gör adhd till en styrka.

 • 2016-05-16

  Forskningsprojekt om småsyskon

  Projekt Småsyskon följer småsyskon till barn med adhd eller autismspektrumtillstånd från fem månaders ålder fram till att de fyller sex år och undersöker tidiga tecken på både autismspektrumtillstånd och adhd. Vill du veta mer? Kontaktperson är Terje Falck-Ytter, forskare, leg. psykolog och projektledare. E-post: terje.falck-ytter@ki.se telefon: 0701 67 93 81