Välkommen till Adhd-center!

Vi är ett kurs- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern 3-25 år med adhd och deras närstående.

Hos oss kan du lära dig mer om adhd, få kunskap om strategier som underlättar i vardagen, byta erfarenheter och tips med andra samt ta del av informationsmaterial.

Våra insatser ges i form av kurser, föreläsningar och andra gruppaktiviteter.

08-123 355 30

Telefontider:
Måndag kl. 13:00-15:00.
Tisdag till fredag kl. 08:00-15:00,
lunchstängt kl. 12:00-13:00.

Tideliusgatan 12
118 69 Stockholm
Huvudentrén, entréplan
Vägbeskrivning
Adhd-center, Box 17056, 104 62 Stockholm
Gå till kontakta oss

Aktuellt

 • 2020-07-10

  Digital grundkurs för dig som fick grundkursen avbruten eller inställd under vårterminen

  Du har nu möjlighet att ta del av en digitaliserad version av grundkursen! Logga in med digitalt bankID via länken nedan.

 • 2020-07-03

  Adhd-centers telefonrådgivning under sommaren

  Under sommaren har vi lägre bemanning. Det kan därför ta längre tid än vanligt innan vi ringer upp dig som har önskat telefonrådgivning (cirka 2-3 veckor). Under vecka 30 och 31 är telefonrådgivningen stängd. Om du har frågor om skolan, exempelvis gällande stöd och anpassningar, ring istället Habiliteringens resurscenters frågetjänst på 08-123 350 10. Vid akuta ärenden ber vi dig kontakta BUPs akutenheter och vid livshotande ärenden 112.

 • 2020-06-25

  Nu kan du anmäla dig till höstterminens tidiga kurser

  Försläpp! Den 25 juni öppnar anmälan till Adhd-centers kurser som startar i september. Du som har ett barn inskrivet på Adhd-center loggar in via ditt bankID i kursbokningssystemet Pingpong för att se och anmäla dig till utbudet. Med förbehåll för ändringar till följd av förlängda eller förändrade smittspridningsrestriktioner. Resten av höstterminens kurser öppnar för anmälan i mitten av augusti.

 • 2020-04-16

  Har du blivit kallad till Adhd-centers digitala välkomstträff?

  Adhd-center har nu möjlighet att erbjuda välkomstträff genom 1177 Vårdguidens elektroniska tjänster. Välkomstträffen innehåller fem videos (totalt cirka 15 minuter) och avslutas med några frågor till dig som deltar. När du har skickat in dina svar kommer du att kontaktas av Adhd-center med information om inloggning i kursbokningssystemet PingPong. För att delta i den digitala välkomstträffen behöver du logga in med ditt BankID via länken nedan. Den digitala välkomstträffen kan du starta när du själv önskar men behöver vara avslutad inom 20 dagar.

 • 2020-03-17

  Gällande tyngdtäckesbesök

  Vi följer Region Stockholms riktlinjer som utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande det nya coronaviruset. Vi vill därför att ni bokar av besöket om ni har förkylningssymtom, även lindriga. Vi tar inte ut avgift vid sent återbud på grund av sjukdom. Ni är förstås välkomna om ni är friska.

Pågående projekt om adhd

 • 2020-06-03

  Sommarens träffar på Attention Stockholm!

  Lokalföreningen Attention Stockholm har träffar för barn, ungdomar, unga vuxna och vuxna med NPF i sommar, samt för närstående. Träffarna innebär bland annat roliga aktiviteter, cafékvällar, temakvällar och föräldraträffar. Det är kostnadsfritt för medlemmar och du som inte är medlem i Attention kan prova två gånger utan medlemskap. Genom länken nedan kan du läsa mer om träffarna!

 • 2020-02-07

  Forskningsprojekt om småsyskon

  Projekt Småsyskon följer småsyskon till barn med adhd eller autismspektrumtillstånd från fem månaders ålder fram till att de fyller sex år och undersöker tidiga tecken på både autismspektrumtillstånd och adhd. NYHET: Från 2019 kan barn där minst en förälder har diagnos inom autismspektrumtillstånd eller adhd vara med i studien. I dessa fall krävs det inte att barnet har ett storasyskon med diagnos. Vill du veta mer? Kontaktperson är Terje Falck-Ytter, forskare, leg. psykolog och projektledare. E-post: terje.falck-ytter@ki.se telefon: 0701 67 93 81

 • 2020-02-07

  Publicerad forskningsartikel om Adhd-centers telefonrådgivning

  Adhd-center har under perioden januari 2013 till april 2015 samlat in statistik kring rådgivningssamtalen, som har sammanställts och analyserats. Syftet med projektet var att undersöka vilka frågor föräldrar till barn och unga med adhd behöver rådgivning kring, samt vem i familjen som söker rådgivning och information. Resultaten har nyligen publicerats som artikel i Scandinavian Journal of Child and Adolescent Psychiatry and Psychology.

 • 2019-01-23

  Förälder med egen adhd!

  Har du barn 3 - 11 år? Vill du vara med och testa IPSA - ett nytt föräldrastödsprogram som riktar sig till föräldrar med egen adhd-diagnos?