Välkommen till Adhd-center!

Vi är ett kurs- och kunskapscenter för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern 3-25 år med adhd och deras närstående.

Hos oss kan du lära dig mer om adhd, få kunskap om strategier som underlättar i vardagen, byta erfarenheter och tips med andra samt ta del av informationsmaterial.

Våra insatser ges i form av kurser, föreläsningar och andra gruppaktiviteter.

08-123 355 30

Måndag, onsdag, torsdag och fredag kl. 08.00-15.00, Lunchstängt 12.00-13.00. Tisdag kl. 13.00-15.00

Tideliusgatan 12
118 69 Stockholm
Huvudentrén, entréplan
Vägbeskrivning
Adhd-center, Box 17056, 104 62 Stockholm
Gå till kontakta oss

Aktuellt

 • 2019-07-11

  Telefonrådgivning i sommar

  Vi erbjuder telefonrådgivning hela sommaren! På grund av minskad bemanning kan det dock ta något längre tid innan vi ringer upp än vanligt. Vi tackar för ditt tålamod och önskar gladsommar!

 • 2019-06-26

  Missa inte höstterminens första temaföreläsningar!

  Den 4 september kl 16:00-18:00: "För föräldrar om sexualitet" med leg. psykolog och sexualupplysare Ellinor Isfors som föreläsare. Den 2 oktober kl 17:30-19:30: "Matproblematik och föräldrastrategier", föreläsare är Catrin Killander, leg. logoped från Habiliteringens resurscenter. Anmälan är öppen redan nu!

 • 2019-06-26

  Anmälan öppen till höstens första workshop för föräldrar till barn och tonåringar med adhd/add!

  Under workshopen får du möjlighet att fördjupa dig i strategier från grundkursen (vi rekommenderar att du först går en grundkurs). Höstens första workshop har strategin "Bevara sitt lugn" som tema. Datum och tider: Fredagar 9:00-12:00, Träff 1: 6 september, Träff 2: 13 september.

 • 2019-06-18

  Höstens tidiga kurser öppna för anmälan!

  1 juni öppnades anmälan för våra kurser och grupper som börjar i augusti/september. Resten av höstterminens utbud öppnar för anmälan den 12 augusti.

 • 2018-06-07

  Vill du delta i forskning? Nu utvärderar vi våra grundkurser om adhd/add!

  VAD ÄR SYFTET? Vi vill kunna erbjuda alla familjer en bra grundkurs om adhd/add. Vi vill veta vad våra grundkurser gör för nytta och vad föräldrar tycker om deras olika delar. Vi vill också veta om kurserna är lika bra för föräldrar som har egna adhd-symptom. Därför bjuder vi nu in alla föräldrar, med och utan egna adhd-symptom, att delta i våra grundkurser inom ramen för forskning. HUR GÅR STUDIEDELTAGANDE TILL? Du fyller formulär innan, under och efter kursen, som du i övrigt går precis som vanligt. Alla svar behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR), vilket betyder att de är sekretessbelagda. Deltagande är frivilligt och kan när som helst avbrytas utan att det påverkar dina möjligheter att ta del av Adhd-centers övriga insatser. VILL DU DELTA? Anmäl dig till en av de grundkurser som ges inom ramen för forskning. Vilka dessa är, framgår i vårt kursprogram. Mer detaljerad information om studiedeltagandet finns här. HAR DU FRÅGOR OM STUDIEN? Kontakta studiesamordnare Therese Lindström på therese.lindstrom@ki.se. Vem är projektansvarig? Tatja Hirvikoski, docent Karolinska Institutet (tatja.hirvikoski@ki.se).

Pågående projekt om adhd

 • 2019-01-23

  Förälder med egen adhd!

  Har du barn 3 - 11 år? Vill du vara med och testa IPSA - ett nytt föräldrastödsprogram som riktar sig till föräldrar med egen adhd-diagnos?

 • 2019-01-23

  Navigator ACT

  Nu finns möjligheten för dig som förälder till ett barn med funktionsnedsättning att intresseanmäla dig till NAVIGATOR ACT – en gruppbehandling för föräldrar som upplever stress, oro eller andra påfrestningar i vardagen. Målet med gruppen är att öka deltagarnas psykologiska välmående och upplevelse av tillfredställelse i rollen som föräldrar till ett barn med funktionsnedsättning. Navigator ACT ingår i ett forskningsprojekt inom Habilitering & Hälsa.

 • 2018-06-25

  KITE-projektet söker fler deltagare

  På mottagningen BUP-KIND pågår just nu ett forskningsprojekt där barn/ungdomar med adhd får träna kognitivt genom neurofeedback och/eller arbetsminnesträning.

 • 2018-06-25

  Forskningsprojekt om småsyskon

  Projekt Småsyskon följer småsyskon till barn med adhd eller autismspektrumtillstånd från fem månaders ålder fram till att de fyller sex år och undersöker tidiga tecken på både autismspektrumtillstånd och adhd. Vill du veta mer? Kontaktperson är Terje Falck-Ytter, forskare, leg. psykolog och projektledare. E-post: terje.falck-ytter@ki.se telefon: 0701 67 93 81